Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Ola Dubh 21 8.0%, Harviestoun Brewery, Scotland
16 ratings
3.6
Ola Dubh 21
8.0% Imperial Stout
The name of this beer means ‘black oil’ in Scots gaelic. It is an Imperial Stout aged in whisky barrels and is a flavour fiesta of rich chocolate, liquorice, coffee, and vanilla. Blue cheese is salty, earthy and highly flavoured and needs a big flavoured beer. Once tasted Ola Dubh is impossible to forget.

Reviews

Post author: Vincent
Vincent
@ Hops & Hopes
3 months ago
Ola Dubh 21, Scotland
4.2
Enjoyable oak cask aged stout. The casks have previously been used to age 21yo single malt Highland Park. Definitely dark chocolate in the pallet, as well as dark roast coffee. Sometimes a bit of vanilla. Later on, some booze and whisky het through, especially in the after taste.

Post author: Rothen_7
Rothen_7
@ Le Petit Châlet du Gros de Vaud
1 year ago
4.0

Post author: Grey
Grey
@ Beerdome
1 year ago
Ola Dubh 21, Scotland
3.8
OLUT: Ola Dubh 21 Year Special Reserve PANIMO: Harviestoun Brewery OLUTTYYPPI: Imperial Stout (BA) MAA: Skotlanti VAHVUUS (ABV): 8.0% VÄRI (EBC): Kahvinmusta (90.0) KATKEROT (EBU/IBU): - TUOKSU: Moninaisen paahtomaltainen. Suklaata, pähkinää, viljaa, tammipuuta. Mielekäs. Hitaasti heräävä. VAAHTO: Niukka. Puolensormen mittainen. Nopea. GREY’S VIEW 6kk:tta Highland Parks 21V. Single Malt tynnyröity Imperial Stout. Ehkä alhaisin ABV. IS mitä olen testannut, mutta mitäpä minä siitä. Ensisiemaus on odotetun kevyt ja nopeakin. Maut ja olemus on kuitenkin huomattavan veikeää seurattavaa. Alkuun tuttua poljentoa maltaiden eri sävyiltä, suklaineen, puineen ja kahvineenkin. Sitten kuvaan astuu rungon ruusuvesimäinen ja mahdollisesti kevyen tynnyrikypsytyksen mukana tuoma eloisan raikkaan puhtaan vankka kokemus. Maut kertaantuvat puhtaana ja siihen tulee mukaan kerroksia. Itselle tuo kertoo leikkisyydestä ja puhtaasta taidosta. Tuo maltaan olemus tässä on moninaista ja upean selkeän puhdasta. Tammisuus on kuivakkana pohjaan kietoutuneena. Upeaa. Runko on kevyt, pienikuplainen, pehmeä ja erittäin puhdas. Siis huikean puhdas. MUUTA MAINITTAVAA: Tässä olisi monelle suomi tekijälle erinomainen näyte siitä, kuinka mallasta ei tarvitsisi aina polttaa niin umpeen, jolloin oluen sielu pääsee laulamaan niin paljon vapaammin. POST SCRIPTUM: Old Ale se tämä itselle on. BOTTLE NRO. 07086 BOTTLED 10/2021 TASTED 4/2023

Post author: Harala
Harala
@ De Bierliefhebber
2 years ago
Ola Dubh 21, Scotland
4.2
16:an verrattuna turpeisuus/savuisuus on hieman paremmin esillä, mukana on myös aavistuksen enemmän makeutta. Wiski edellä kuitenkin mennään ja hyvä niin.

Post author: Kevinmattsson3
Kevinmattsson3
2 years ago
3.3

Post author: Rothen_7
Rothen_7
@ Board Games And Beers
2 years ago
3.2

Post author: Isma hell
Isma hell
@ Board Games And Beers
2 years ago
Ola Dubh 21, Scotland
3.8
Smoked a souhait, dark chocolate, pas si huileuse que décrite...

Post author: Ipanas
Ipanas
2 years ago
Ola Dubh 21, Scotland
3.9
Kolmas versio tästä sarjasta maistossa. Tämä oli vielä hieman raakile, ei niin tasapainoinen ja pehmeä mitä aikaisemmin maistetut, aavistuksen liian viskinen. Pullotettu viime lokakuussa, olisi saanut kypsyä vielä pullossa. Hieno olut joka tapauksessa kuten oli odotettavissa.

Post author: Guitarfreak
Guitarfreak
5 years ago
4.5
Nice well-rounded oak-aged ale with a rich malty finish. Very warming on a cold night!

Post author: Justin
Justin
@ Craft Corner (CLOSED PERMANENTLY)
5 years ago
4.2