Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Sweet Katy Cider 4.5%, LongWays Cider Company, Ireland
18 notes
3.5
Sweet Katy Cider
4.5% Apple Cider
Charming attractive aromas of spring elderflowers and ripe autumn apples. Flavours of ripe red summer fruits and bright refreshing Irish apples this is a perfect summer drink or better still a cider to chase away the winter blues.

Avis

Post author: Mittemot
Mittemot
2 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
4.0

Post author: Mari
Mari
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
4.8
Täydellinen kesäpäivän juoma, makea ja omenainen.

Post author: Juovo
Juovo
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.7
Toinen perinteisemmällä reseptillä tehty siideri putkeen, kiitos Pintin väelle ja Longwaysille. Etiketti on samanlainen kuin muissakin panimon tuotteissa, kotikutoinen tunnelma säilyy ja kirkkaan pullon sisältö pääsee näyttämään väritystä edukseen. Lasiin kaatuu hieman tummanrusehtava, aavistuksen utuinen omenamehu. Hapot pitävät ohutta vaahtorinkiä elossa nesteen päällä, muutoin liukas olemus ei jätä jälkiä peräänsä. Tuoksu on täyteläisen, hiukan murskaantuneen jauhoisen omenainen, myös kuorisuutta tuoreeltaan kuoritusta omenasta. Tunnelmaa sävyttää luontainen omenan hapokkuus ja sokerisuus, hento tanniinisuus ja tumma ruoho tekevät syvyyttä taustalle. Maku on yhtälailla runsaan omenainen, hieman sokerisuuden myötä hillomaista makeutta tuottava. Makeahkoon runkoon yltää myös vastapainoksi helppoa tanniinisuutta ja tuon kautta fiilistä vaaleasta puusta. Hentoinen vehreä yrttinen terälehti tulee ohuesti välistä puutarhaisen käyneen marjan kanssa, tämä on enemmän liu'ulle kääntyvä twisti. Jälkimaku makean omenainen, karamellisoitunut ja kevyen tanniininen. Suutuntuma keskihapokas, kevyesti kuivattava, hetkrn viipyilevä. Tässä on hyvää fiilistä, omenaisuus on reilulla tasolla ja juotavuus todella helppo. Makeus ei ole ylitse ampuvaa, vaan käyttäytyy luontaisena.

Post author: Manjoe
Manjoe
3 years ago
3.5

Post author: WexiLahti
WexiLahti
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.7
Back to LongWays. Thanks a bunch for this cider, Pint Please and LongWays Cider Company! Hooray!! 🙏🏻🍻👍🏻🇮🇪 The cider looks semilucid, deep amber. The sparkling carbonation calms down very quickly but manages to create a soapy head that climbs up to one finger before withdrawal. The nose finds medium-sweet apple juice but, fortunately, no yeast. Neither is it jam-like. Generally speaking, a tad oppressed though. The tongue receives sweet apple juice with a bit of apple peel, as well. Very predictable. Nice. The gustatory supply carries over unfinished to the end that approaches hastily. The mouthfeel is juicy, a bit lip-glueing, spritzy and still traditional. Rather natural. The label with its handwriting-imitating fonts gives a premium-like farmhousey impression. Overall okay — and actually quite palatable as a relatively sweet cider (the rating reflects that subgenre, too) —, but my preference is more sour and drier and, if possible, funky.

Post author: Lauri
Lauri
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.7
Kiitos Pintin pojille lähetyksestä! Seuraavaa uutta siideriä maistoon: Pullo on tyypillistä Irkku-tyyliä ollen klassisen jykevä ja perinteinen. Etiketti puolestaan on leikkisä, nuorekas ja moderni. Oikein mukavan näköistä! Etiketti myös tarjoaa tietoa sopivasti. Juoma on oranssisen vaaleanruskeaa ja sameahkoa hyvin vähäisellä pienikuplaisella vaahdolla. Tuoksu on makean ja kirpakan omenainen, hieman karkkinen sekä myös hiivainen/käyneen omenainen. Maku on maukkaan, makean ja selkeän omenainen, hieman mausteinen sekä hieman käyneen hedelmäinen. Maut ovat erittäin miellyttävät, runsahkot ja tasapainoiset. Suutuntuma on melko täyteläinen, mutta myös hyvin juotava ja raikas. Erittäin maukkaan omenainen siideri! Kokonaisuutena juoma jättää erittäin positiivisen kuvan sekä panimon ulkoasusta ja juoman laadusta. Ostaisin uudelleen!

Post author: Heinojii
Heinojii
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.4
Siideriä maistoon - kiitos taas Pintin porukalle mahdollisuudesta! Etiketissä tapahtuu paljon ja se on epäselkeä. En oikein ole koskaan ymmärtänyt miten on mahdollista tunkea pullon kylkeen infoa kahdeksalla eri fontilla ja olettaa että siitä saa vielä jotain selvääkin. Design on muutenkin vähän turhan tuttua ja turvallista - milloin olutpiireistä tuttu moderni design löytää tiensä myös siiderien kylkeen? Vähemmän on enemmän siis. Pullosta kaatuu punakultaisen sävyistä siideriä lähes välittömästi katoavalla vaahdolla. Ensivaikutelman perusteella ainakaan happoja ei ole kovinkaan runsaasti. Hyvältä perinteiseltä siideriltä vaikuttaa. Tuoksupuolelta löytyy mummon omenahilloa, pientä ruohoisuutta ja kukkaisuutta. Maku on aluksi hieman hyökkäävänkin makea varsinkin kun odotuksissa oli puolikuiva siideri. Tämä kuitenkin taittuu nopeasti kypsäksi omenaksi jota pieni hapokkuus komppaa. Suutuntuma on hieman öljyinen ja happoja ei tosiaan juurikaan ole. Ehkä aste enemmän hiilihappoja tekisi hyvää niin ei tuntuisi aivan niin makealta? Itse olen loppupeleissä kuivemman siiderin ystävä mutta tyylilajissaan tämä on hyvä suoritus. Voisin kuvitella terassijuomana kuumana kesäpäivänä.

Post author: JaskanKaljat
JaskanKaljat
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.7
Tuoksu: Makeahko ja viipyilevää omenaa. ---- Maku: Alussa suussa tuntuu voimakas makeus ja sitä oikein miettii, että onko liian makea. Sitten hapokas omena rupeaa leikkaamaan makeutta ja löydämme harmonian. Harvoin mulle makea siideri uppoaa, mutta tämä kyllä oli hyvä!

Post author: Esa J
Esa J
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.4
Backlog. 0,5l bottle from Iittala Essence glass. Label design is simple and I do not particularly like it. It has all the basic info on it, but would not catch my eye on the shelves. Pale orange cider with quickly fading off-white foam. Fresh and zesty apple scent with notes of grass and resin. Medium carbonation. Mouthfeel is oily and thick, nice. Lots of ripe red apples. Sweet juicy taste with some apple peels and wood. Subtle resin note with syrupy sensation. Ends with zesty and fresh apple taste. A tad too sweet but otherwise a very good cider. I could see myself drinking this again.

Post author: JaanaPiritta
JaanaPiritta
3 years ago
Sweet Katy Cider, Ireland
3.5
Fresh and clean apple taste. Well balanced sweetness with mellow tannins.