Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Parabola (2021) 13.6%, Firestone Walker Brewing (Duvel Moortgat), United States
10 notes
3.9
Parabola (2021)
13.6% Imperial Stout
Parabolas of past has been aged solely in Bourbon Barrels. Parabola 2021 has a subtle twist being that same base beer was matured in equal thirds bourbon, rye whiskey and wheated whiskey , then blended together. Brewers associate rye as bringing really great black pepper notes to beer, along with a rye bread character. The wheated bourbon barrels add a sweeter mouthfeel, and a cereal grain character which comes through as well. It just adds a layer of depth and complexity even deeper than Parabola already had.
IBU : 56
Vieillie en fût

Avis

Post author: Olli6
Olli6
22 days ago
4.6

Post author: Niko O
Niko O
1 year ago
Parabola (2021), United States
3.8
Olut on tumman ruskeaa, noin sormen paksuisella vaaleanruskealla vaahdolla. Tuoksu on hyvin bourboninen, maltainen, suklainen, kahvinen, tamminen, mausteinen, vaniljainen ja hieman lakritsinen ja rukiinen. Runko on keskitäyteläinen, hiilihappoinen ja makea, pienellä kitkerällä taustalla. Maussa bourbon dominoi, kuten tuoksu antoikin jo olettaa. Tämän lisäksi esiin tulee runsaasti karamellia, tammea, mausteita, ruista, kahvia, hieman tummaa suklaata, vaniljaa ja aavistus lakritsia. Jälkimaussa tulee hieman alkoholia esille, muttei mitenkään häiritsevästi. Hmm ei kyllä nyt aivan osunut nappiin. Kokonaisuudessa on kyllä runsaasti makua ja luonnetta, mutta jokseenkin surkea runko ja jos nyt nipotan, niin tuo alkon esille tuleminen. Onhan tuolla huomattavasti huonompiakin tapauksia, mutta parannettavaa löytyisi.

Post author: NaeZae
NaeZae
1 year ago
Parabola (2021), United States
4.4

Post author: Harala
Harala
@ De Bierliefhebber
2 years ago
Parabola (2021), United States
4.3
Tuoksu on selkeän Bourbon tynnyrinen. Kypsytys on tapahtunut Bourbon, ruis ja "vehnätyillä" wiskitynnyreillä. Jos tuosta wheated termistä joku pystyy antamaan lisätietoa, niin kiitos etukäteen. Maussa on pientä pistävyyttä, jota valmistaja kuvailee ruis wiskistä tulevaksi pippurisuudeksi. Omasta mielestäni tuo on kuitenkin lähemppänä lakritsaa. Suutuntuma on paksuhko ja täyteläinen, jälkimaku lakritsainen (pippurinen).

Post author: SimonDönder
SimonDönder
@ Ravintola Jorma (SULJETTU)
2 years ago
Parabola (2021), United States
4.0
Sunnuntaistout 🍺 tästä jää kaappiin vielä amburana -versio "varalle", jos ei tämä olekaan juontikypsä vielä. Tuoksu on paahteisen maltainen, bourboninen, kahvinen sekä hiukan puinen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeähkö. Maussa ensimmäisenä suklaista mallaspohjaa rukiilla höystettynä, jota seuraa hieman paahteista kahvia. Bourbon tässä on kivasti esillä, mutta ei mielestäni mitenkään terävästi. Puista tynnyriä seuraa mukana. Mielestäni täysin juontikypsä mukavan paahteinen ja "maallisia" makuja tarjoileva imppi 🍻

Post author: VeliWestside
VeliWestside
@ Beer Republic | Bangkok
3 years ago
Parabola (2021), United States
4.2
Why not have a taste of a fresh Parabola 2021 Imperial Stout. BA Blend with Bourbon, Rye & Wheated Whiskey barrels. Sounds like a neat threesome to me. Opaque, deep dark brown substance with a fluffy and dense beige head. Dissipates slowly. Gotta love that scent on the nose. Bourbon is so lovely here. Bourbon, bit of dry rye, coffee, dark chocolate and roastiness. Lovely subtle sweetness in the back end. Quite thin mouthfeel but tasty stuff to my palate.

Post author: Antti Haring
Antti Haring
@ Beer Republic | Bangkok
3 years ago
Parabola (2021), United States
4.8
Eri tynnyreissä kypsytelty 13,6% Imperial Stout. Väriltään nätti kuin mikä, aivan pikimusta runko kauniilla ruskealla ohuella vaahdolla. Semipaksu olemus, hieman öljyinen, ei kuitenkaan liian siirappia. Tuoksussa paahteisuutta, makeaa ruislimppua, vaniljaa ja viskitynnyriä. Hyvin tasapainossa kaikki elementit. Alkuun maussa tulee hyvin esiin Bourbon. Makeaa ruislimppua yhdistettynä savuisuuteen ja makeaan vaniljaan. Semimakea runko, loppua kohden paahteisuus tulee enemmän läpi ja tasapainottaa hienosti runkoa. Hieno olut, loistavalta panimolta.

Post author: Joakim P
Joakim P
3 years ago
4.6

Post author: Roywenk
Roywenk
3 years ago
5.0
Lite mjukare än tidigare år, men köp och lagra!