Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
M9.3 TIPA 10.3%, Monkish Brewing Company, United States
8 ratings
3.9
M9.3 TIPA
10.3% New England Triple IPA
Anniversary TIPA with Phantasm and hop saturated with Citra, Nelson Sauvin, Simcoe and Strata hops. Phantasm is a new product from New Zealand derived from Malborough Sauvignon grape skins that are rich in tropical fruity “thiols” (aromatic compounds).

Reviews

Post author: Eetu
Eetu
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.3
Hirveän härdellin keskellä pitkästä aikaa kunnon ööliä lasiin. Homma simppelinä siis. Kyllä on mehukasta, humalaista ja täyteläistä ölsbämehukkaa. Pehmeää mehukkaa, josta ei uskoisi 10,3 prosentin volatiliteettia. Nam!

Post author: Ewiq
Ewiq
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.4
40. Monkish minulle. Mun listalla ehdoton hopsipanimoykkönen tällä hetkellä. Nyt lasiin kehuttu synttäritipa, joka on tötsätty 09.03. Tuhti ja hapan tuoksu. Lisäksi hieman makeampaa monipuolista hedelmäisyyttä ja Stratan herukkalehtisyyttä sekä kuivaavaa humalapellettiä. Humalaa on selvästi käytetty tähän todella paljon. Maku on kyllä hyvä. Paljon hapanta hedelmäisyyttä, mutta myös tähän sopivaa makeutta. Strata ja Citra tykittää hienosti olis aromejaan ja kyllä se Nelson sieltä löytyy myös. Uusi Phantasm-jauhe oli tässä SE juttu, mutta luvattua Sauvignon Blanc -viinisyyttä en tästä löytänyt. Ehkä myöhemmissä oluissa sitten enemmän sitä. Hieman makeampaa kokonaisuutta olisin toivonut, mutta kyllähän tämä oli jälleen todella kiva Tipa ja hyvät humalat.

Post author: muikku3
muikku3
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.4
Hyvää viikonloppua kaikille 😎🌞.Aika avata ensimmäinen ööli töitten jälkeen.Monkish tarjoilee sen Anniversary Tipansa muodossa 🍻.(9.3.21 tölkitetty reilu 5viikkoista siis) Humalina Citra,Nelson Sauvin,Simcoe ja Strata 👌.lisättynä vielä myös phantasma aromaattisuutta lisäävää... 🤷‍♂️ Tuoksussa kuivemman greippistä rypäleisyyttä,sitruksisuutta ja myös tropiikkia pikkiriikkisen tausta puolella. Onpas siinä pehmeä,mutta samalla happamahkon twistin omaava ensi puraisu😋.Suussa melkoisen mehumaista mutta silti sopivan humalaista ja tarkkaavaista rehentelyä. Nelson johdattaa tässä pehmeän greippisen rypäleisyytensä saloihin,mistä sitten sitruksisempaan pikkuriikkisen happamampaa otantaa myös saapi.Ananasta ja mangoisuutta tuomassa trooppisempaa poljentaa tähän myös mukaan. Todella hyvä Tipa 🍻 mikä yllätyksekseni ei ole laisinkaan makea vaan sellainen täysin neutraali siinä välimaastossa.Jos Nelson uppoaa niin tämä on kyllä hieno olut/Tipa näyttämään enemmän sitä.Todennäkoisesti tuo phantasma vielä korostaa Nelson humalan makuja tässä🤔😋.

Post author: SimonDönder
SimonDönder
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.5
Otetaas seuraavaks testiin Monkish synttäri -tipaa 🍺 tölkitetty 9.3.21, joten tuoretta tavaraa. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen, kuivahko, rypäleinen. Suutuntuma on ihana. Pehmeä ja smoothisti liukuva. Maussa eniten sitrushedelmiä sekä hieman valkoviinin suuntaan kääntyvää hiukan hapanta rypäleisyyttä. Mukavan sitruksista ja kuivahkoa. On tässä myös todella pehmeää karkinomaista trooppista hedelmäisyyttä, vaikka ei ihan kärkikahinoissa kielelle eksykään. Ei silti jää jalkoihin, vaan taustalta puskee esiin mm. persikkaisuutta ja mangoisuutta kivasti. Suuhun jää sellainen pehmeä touchi. Kyllähän tämä taas sellainen todella helposti juotava mehu on, vaikka kivasti antaa tuo hieman hapan rypäleisyys haastetta palettiin. Erittäin maukasta 🍻

Post author: Grey
Grey
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.2
BEER: M9.3 TIPA BREWERY: Monkish Brewing Co. BEER STYLE: NETIPA COUNTRY: USA ABV.: 10.3% COLOUR (EBC): Mandarin Orange (18.0) BITTERS (EBU/IBU): - AROMA: Sweet and ripe tropical fruity. HEAD: One fingar tall, sizzling fast to go. GREY’S VIEW Citra, Nelson Sauvin, Simcoe & Strata hopped NETIPA w/ Phantasm (aromatic compounds derived from Malborough Sauvignon grape skins). First sip is promising, giving juicy mix of tropical fruits, nicely gruffy feel of white grapes to accompany the solid maltbase and wheat. That Malborough Sauvignon gives really hazy feel to this, but their addition to flavours could be clearer and stronger. Nice anyway. Mouthfeel is hazy/gruffy with medium body. Drinkability on this one is at good level. Aftertaste is bit hoppy, juicy and grapey. OTHER NOTES: Solid 9th anniversary TIPA from Monkish. CANNED 9/3/2021 TASTED 6/4/2021

Post author: Winzard
Winzard
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.5
Monkishin Anniversary TIPA:lla jatketaan. Tämä lienee ensimmäinen olueni missä on käytetty Phantasmia, joka on siis tietynlainen aromilisä jauheena. Sitä tullaan varmasti näkemään vielä. Humalina Citra, Strata, Nelson Sauvin ja Simcoe. Tölkitetty 09/03/21, joten ikää tänään pari päivää päälle kolme viikkoa. Olut kaatuu lasiin todella pirteän ja kirkkaan keltaisena. Olut on täysin samean mehuisaa ja yllättävän paksua. Pinnalle nousee reilu sormen korkea kuohkean kermainen vaahto. Tuoksu on raikas ja pehmeä. Aavistus happamuutta, runsaasti trooppista hedelmää, herukkapuskaa ja vaaleaa yrttisyyttä. Maku on todella raikas ollakseen 10,3% TIPA. Valkoviinisyyttä ja rypäleisyyttä. Aavistuksen hapanta appelsiinia ja raikasta ananasta. Jälkimaku on runsaan humalaläpyinen ja kuivan yrttinen. Suutuntuma on todella timanttinen, ja alkoholi on piilossa. Laadukas, erilainen ja miellyttävä. Ilmeisesti tuosta Phantasmista tulee tuota viinisyyttä ja rypälettä, joka kyllä sopii todella hyvin tähän palettiin. Aavistuksen kaipaisin ehkä lisää makeutta, jotta tämä olisi täydellinen.

Post author: Zaa Z
Zaa Z
@ Monkish Brewing Co.
3 years ago
M9.3 TIPA, United States
4.5
2021 vuosipäivä tipaa. Tölkitetty 9.3.2021 ollen nyt päälle 3 viikkoista. Herkullisen mehuisa ja trooppinen tuoksu. Tutun tuhdikas tipa. Alkoholi tuntuu vähän odottelevan ns. rajan takana. Maussa kiva happaman kirpeä sitruksisuus ja greippisyys, pellettinen humalaisuus ja runsaan makeamman mehuisa keltainen trooppisuus. Nelson sekä tässä käytetty Phantasm (minulle uusi makulisä, oluen kuvauksessa enemmän siitä) tuo valkkarista rypäleisyyttä mukanaan enemmän jälkimakuun. Todella mukava ja yllättävän helppo tipa. Jälkimaku on erittäin mieluisa ja kantaa kauas.