Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Val-Dieu Grand Cru 10.5%, Brasserie de L'Abbaye du Val-Dieu, Belgium
657 ratings
3.8
Val-Dieu Grand Cru
10.5% Abt / Quadrupel
Val-Dieu Grand Cru from Brasserie De L’Abbaye Du Val-Dieu is the latest addition from Cistercian abbey of Val-Dieu, has a deep dark color, is quite oily and spicy, with aroma of roasted malt, chocolate and port wine; finishes slightly dry.
IBU: 20

Reviews

Post author: Lauri
Lauri
@ Alko K-Citymarket Kupittaa
6 days ago
Val-Dieu Grand Cru, Belgium
4.0
Kevyen oranssisen ja hyvin tummanruskeaa ja sameahkoa. Kepoinen ja pienikuplainen vaahto. Tuoksu on runsas ja monivivahteinen: makean ja maukkaan maltainen ja viljainen, mukavan belgihiivaisen aromaattinen ja mausteinen, makeahkon ja kirpakan hedelmäinen (omenaa, päärynää) ja poltetun sokerinen. Maku maukkaan, makean, katkerahkon, kevyen karamellisen ja tummahkon maltainen, poltetun sokerinen, belgihiivaisen aromaattinen ja runsahkon mausteinen, makeahkon ja kirpakan hedelmäinen, (omenaa, päärynää) sekä selkeähkön katkera. Hyvät, runsahkot, monivivahteiset ja pääosin tasapainoiset maut. Alkoholi tuntuu ja lämmittää taustalla. Suutuntuma on melko täyteläinen, kuivakka ja runsahkon hiilihappoinen. Oikein maukas, runsahko ja monivivahteinen belgi-ale. Juotavuus vahvuuteen nähden oikeinkin hyvä, vaikkei sieltä parhaimmasta päästä olekaan parhaan pehmeyden ja tasapainon puuttuessa. Mukavaa nautiskelujuotavaa, mutta voisi hyötyä pienestä kypsyttelystä.

Post author: Chudzian
Chudzian
13 days ago
3.4

Post author: Harry1166
Harry1166
14 days ago
2.5

Post author: Jjenskie
Jjenskie
23 days ago
Val-Dieu Grand Cru, Belgium
3.9
Hyvä tuoksu. Tykkäsin, mutta ei lemppari. Ihan vähän tuli prossat läpi. Belgioluena kyllä aivan sen makuunenki.

Post author: Berch
Berch
@ Hit Getränke
23 days ago
Val-Dieu Grand Cru, Belgium
4.6
👁 fast ins Schwarze gehende rotbraun; feinporiger Schaum 👃🏻 intensive Malze, rote Beeren, Trockenobst, fruchtige Süße 👄 All das bietet das Grand Cru dann auch geschmacklich bei einem samtig weichen Einstieg. Hinten raus entwickelt sich eine - zu den Beeren passende - Säure. 10,5% gänzlich zu verstecken gelingt nur, wenn man massiv gegensteuert. Da da aber gerne mal völlig übersüßte Biere bei rauskommen, bin ich froh, dass hier ein schöner Mittelweg gefunden wurde: Nicht künstlich kaschiert, nicht sprittig. Kleine Schlucke, Zeit zum Genießen,... dann weiß dieses Val-Dieu absolut zu begeistern!

Post author: Sami S
Sami S
@ Abtei Val Dieu Shop
24 days ago
3.7
Tämä otettiin juustopairauksen kanssa. Olut oli yllättävän hajuton, mutta maultaan todella makea ja vahvahiivainen. Juusto taasen oli todella pehmeä, mutta erittäin vahvalla hiivan tuoksulla ja jälkimaulla varustettu. Yhdistettynä hiivat maistui tasaisena ja juustosta jäi jäljelle pehmeys ja oluesta täyteläinen makeus.

Post author: Johan R
Johan R
1 month ago
3.6

Post author: Cpt Yapock
Cpt Yapock
@ Beer wine and spirits
1 month ago
Val-Dieu Grand Cru, Belgium
3.1
Bonne rondeur en bouche pour une bière d'abbaye.

Post author: The Welder
The Welder
@ Alko Sutela, Kotka
2 months ago
Val-Dieu Grand Cru, Belgium
3.8

Post author: P4blitor
P4blitor
2 months ago
2.8