Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Ridgeway ESB 5.8%, Ridgeway Brewing, England
279 ratings
3.3
Ridgeway ESB
5.8% Premium Bitter / Strong Bitter / ESB
Extra Special Bitter is an English style, which first became popular in London. We are faithful in our use of exclusively whole English hops – Challenger and Wye Target, exactly as it should be. The result is a full warm and rich ale, with a distinct character from the yeast and an earthy orange peel note from the late hops.
IBU: 37
Hops: Challenger, Target

Reviews

Post author: SOS Kotti
SOS Kotti
9 days ago
4.2
Ensinnäkin ulkonäkö viittaa Fullersin klassikkoon vähän liian suoraan. Siihen vertailuun ei kannata lähteä. Mutta ei tämäkään ihan kelvoton ole. Joku epämiellyttävä humala tässä käy tarpeettoman kovin päälle, mutta muuten ihan kiva tekele

Post author: Jukka K
Jukka K
@ Alko Arkadia
14 days ago
Ridgeway ESB, England
3.8
Extra Special Bitter on kyllä oluttyyppi, jota jokaisen IPA - pellen pitäisi maistaa. Humalointi osuu todella nappiin, maussa viikunaa, luumua ja puddingia. Kerrassaan erinomainen olut. Tätä oluttyyppiä on 90 - luvulla tullut kumottua Lontoossa pintti jos toinenkin.

Post author: Otto P
Otto P
17 days ago
3.5

Post author: Kokinaattori
Kokinaattori
18 days ago
4.2

Post author: Jugistyle M
Jugistyle M
21 days ago
3.3

Post author: VJ
VJ
1 month ago
3.3

Post author: Arttu T
Arttu T
1 month ago
Ridgeway ESB, England
3.2
.

Post author: ALe
ALe
1 month ago
1.5

Post author: Juha L
Juha L
1 month ago
3.5

Post author: Kolibri91
Kolibri91
1 month ago
3.6
Maistettu aiemmin en muista millaista oli. Otan pientä pesäeroa ipoihin ja muihin trendi aleihin koska ne alkavat kyllästyttämään kun niitä on tullut kulutettua niin paljon. Perinteiset oluet ovat asia johonka aina palaan kun en löydä mitään uutta mielenkiintoista. Hyvin tehdyt lagerit ja nämä toimivat perinteiset alet eivät ikinä ole kuraa… Ulkonäkö, väriltään tumahkoa, punaiseen taittavaa, suodatettua ale olutta kyseessä, oppikirjamaisen näköistä britti olutta. Aromi, tuoksu on makea, hieman karkkimainen ja velmun alemainen perus tuoksu britti aleissa. Haluaisin sanoa että hedelmäinen mutta enimmäkseen tuoksuu kuitenkin karamelli ja toffeemaisuus, etäisesti jotain tee tuoksua tulee myös esille ja tämä ei ole oletus siitä että kaikki britit juovat mustaa teetä tietyyn aikaan päivästä ;D vaan ihan tosi juttu, hienosti kestää vaahto oluen päällä. Maku, todella täyteläinen runko ja jälkimaku on aika monimutkainen ja belgialais oluille tyypillinen monimutkainen tofee ja karkkimainen. Jälkimaku on poikkeuksellisen kiva massatuotetulle alelle. Erinomainen ale olut, tätä juon mielelläni uudelleen! Edit: tällein kun tätä oikein tutkii ja maistelee pystyy myös maistamaan kaiken toffeen ja karkin takaa vaalean leipämäisyyden.