Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Bourbon Barrel Aged Toffee 4D (2022) 13.5%, Kuhnhenn Brewing, United States
2 ratings
Bourbon Barrel Aged Toffee 4D (2022)
13.5% Old Ale
2022 BA 4D English Toffee Olde Ale. This batch of 4th D is aged for over a year. This ale has an assertive aged oak character, intense sweet caramel malt flavour and aroma. Some toffee / toasted Marshmallow like Character.
Barrel aged

Reviews

Post author: Ipanas
Ipanas
@ De Bierliefhebber
5 months ago
Bourbon Barrel Aged Toffee 4D (2022), United States
4.3
Aattoiltaan yksi slow sipper, tällä kertaa ensimmäinen olut allekirjoittaneelle Kuhnhenn panimolta. Syvän kastanjanruskea ilme hyvin maltillisella beigellä vaahdolla, mikä katoaa nopeasti pinnalta. Tuoksussa makeaa toffeeta, melassia, tummaa marjaisuutta ja tammisuutta sekä tumma maltaisuus taustalla. Samat elementit jatkaa makuun. Tahmean toffeemaista ja tumman ylikypsän hedelmäistä ja marjaista. Tynnyri tuo vähän väkevyyttä ja vaniljaista tammisuutta mukaan makuun. Suussa sulavan pehmeän pyöreä, lämmittävä ja makeus jättää sellaisen kuivan tunnelman lopussa. Alkoholi hönkii taustalla. Oikein kelpo tynnyröity old ale. Menee melkeimpä barleywinesta, tynnyri sopi tähän hyvin. Odotuksena hyvä slow sipper ja sitä tämä oli.

Post author: Grey
Grey
@ De Bierliefhebber
6 months ago
Bourbon Barrel Aged Toffee 4D (2022), United States
4.1
Nimihirvityksiä Kuhnhenn Brewingilta vielä vaan. Euro-kaupoissa tämä on nimetty toisin, kuin panimolla, mikä lisää ihastusta näihin vaan. Panimon mukainen nimi on tässä arviossa käytetty ja kauppojen nimi oluen profiilinimenä. OLUT: BA 4D English Toffee Olde Ale (Fourth D) PANIMO: Kuhnhenn Brewing OLUTTYYPPI: Old Ale (BA) MAA: Yhdysvallat VAHVUUS (ABV): 13.5% VÄRI (EBC): Tummanruskea (70.0) KATKEROT (EBU/IBU): - TUOKSU: Miellyttävästi se toffee tuolta luikertelee esiin. Maltaisuutta on reilusti, kuin myös fariinisokeria, melassiakin. Voimaa piisaa. VAAHTO: Sormen mittainen, tiiviin pienikuplainen, haaleanrusehtava. Nopea. GREY’S VIEW BA Old Ale. Ensisiemaus antaa öljyistä rukiisuutta, rusinaa ja eloisaa, lähes kimpoilevaa, maltaisuutta. Toffee on nopeaa tässä kohtaa, kun kokonaisuus on edelleen viileähköä. Viikunaa ja hentoisesti luumuista makeutta tuossa myös on. Miellyttävä mustaviinimarjainen sävy tässä on mukana. Runko on livakka, pienikuplainen, pehmeän öljyisän mattainen ja siis helppo. MUUTA MAINITTAVAA: Saa nähdä. Nämä Kuhnhenn oluet heräävät niin hitaasti ja ”matkan varrella”. POST SCRIPTUM: Ja kyllähän se tässäkin Kuhnhennissa mallas herää hienolle tasolle ajan myötä. Herkullista. Miellyttävä tuo viinimarjan tuntu tässä. BOTTLED 2022 TASTED 11/2023