Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Vanilla Black Block 10.3%, La Pirata Brewing, Spain
16 notes
3.8
Vanilla Black Block
10.3% Imperial Stout
Collab between La Pirata, Guineu and La Quince. Blend of Vanilla Black Velvet and Black Block.

Avis

Post author: Nicolas A
Nicolas A
8 months ago
3.9

Post author: Clem Boniteau
Clem Boniteau
10 months ago
4.1

Post author: Cyril P
Cyril P
10 months ago
4.5

Post author: Ainalemtum
Ainalemtum
1 year ago
4.0

Post author: Luis D
Luis D
1 year ago
Vanilla Black Block, Spain
3.9

Post author: Etelämäki O
Etelämäki O
@ Olutravintola Konttori
1 year ago
3.7

Post author: Ihoden kaljakeisari
Ihoden kaljakeisari
@ Rock N Hopz
1 year ago
Vanilla Black Block, Spain
4.0
Runsaan kermainen ja maitokahvin värinen vaahto. Tuoksussa jonkun verran kahvia. Maussa on paahteisuutta, kahvia ja suklaatakin. Vanilja tulee hentoisena jälkimaussa. Vaniljaa olisi saanut olla enemmänkin. Hyvä olut, mutta ei mikään järisyttävä.

Post author: Wosing
Wosing
@ Ruée vers l'orge
1 year ago
Vanilla Black Block, Spain
4.5
Assemblage de 2 stouts. On obtient une bière avec des notes de chocolat amer et de vieillissement en barriques. C'est assez brute au début et plus complexe ensuite. Ça vaut le coup.

Post author: Juovo
Juovo
@ De Bierliefhebber
2 years ago
Vanilla Black Block, Spain
4.1
Pitkästä aikaa espanjalaista Imperial mustaa, kolmen panimon kollabo ja jotakuinkin kiintoisilla säväytyksillä. Kokeillaan sit. Lasiin kaatuu syvän musta öljy, valon edessä taipuu syvän mahonkisen punaista aaltopituutta lävitse, muutoin hyvin tiukka rakenne. Vaahto on maitokaakaon värinen, tiukan pitsinen ohut huntu oluen päällä. Jättää nättiä tähtitaivasta peräänsä laskeutuessaan, öljyinen piirto näkyy myös. Tuoksu on mukavasti syvän suklainen monella tapaa; kastikkeisuutta, kuivaa leivoksisuutta, tummaa lohkeavaa palaa. Paahteinen kaakaopapu ja kahvisuus korostavat kaikkeutta ja luovat pohjan paahdetulle karamellille ja siirappisuudelle. Makeampaa, paksun kermaista vaniljaisuutta poikii mukaan muutoin kevyen pippurisen tummana mausteisuuden kanssa. Lakritsinen, liukuva puoli yhdistyy tumman maltaan kanssa, joka hyppyyttää hentoa savuisuutta ruisleivän pinnasta sfääreille. Hetken perästä kuivattuja tummia hedelmiä ilmestyy taustalle, jäävät myös sinne erottelemattomiksi ainakin tässä vaiheessa. Maku kehittyy hyvin tuoksun kanssa samaan fiilikseen, mausteinen puoli joskin korostuu ja kaakaoiseen maailmaan on osunut myös hieman kanelista syvyyttä ja pippurista puraisua. Vaniljainen olemus on koko matkan hyvin läsnä ja kietoo koko tarinaa ympärilleen. Suklaisuutta on kastikkeisesta ja leivoksisesta pyöristyneestä kombosta, paahteinen puoli jää pyörimään poskiin ja kahvinen lempeä tummapaahto korostaa rasvaisuutta. Maltaisuus on mukavan raffi, tumma ja kuivempi elementti tehden kuoret rungolle. Karamellisyys on paahtunutta ja kuivan siirappista, jostain kaivautuu mukaan tummia metsämarjoja ja hento katajakin. Jälkimaku nyt yllättävän marjaisa, hilloinenkin, suklainen ja maltainen, lakritsinen ja vaniljainen. Suutuntuma keskitäyteläistä parempi, puraisevan lempeä hapokkuudestaan, pitkään liukuva ja öljyisä. Hyvin tasapainoinen ja tyyni olemukseltaan, hienostunut mutta sen verran rento että ei tarvitse solmiota. Omalla tavallaan hieman ajatuksiin katoava ja helppo, mutta nautinnollinen ja pitkään lasissa säilyvä.

Post author: Christopher O
Christopher O
2 years ago
4.9