Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Barrel Aged 5.9%, Legacy Irish Craft Cider, Ireland
16 valutazioni
3.3
Barrel Aged
5.9% Apple Cider
We were only experimenting with Bourbon whiskey barrels from a Dublin Distillery. I added the pure Dry Legacy Cider to the barrel in February and left it work away. Three months later I tasted it has transformed from a dry acidic cider to a beautifully rounded flavoured cider with layers of vanilla, tobacco and soft smoked notes subtlety blended into a rich fully bodied cider.
Barrel aged

Recensioni

Post author: Alex Löwen
Alex Löwen
2 years ago
3.5

Post author: Petri H
Petri H
2 years ago
3.3

Post author: Heinojii
Heinojii
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.6
Uusi siideri maistoon. Etiketti on aika old school ja vähän tylsä. Barrel aged osuu kuitenkin heti silmään ja herättää mielenkiinnon. Lasiin kaatuu kultainen siideri nopeasti sihahtavalla vaahdolla. Näyttää ihan kunnon kamalta! Tuoksussa (yli)kypsää omenaa, pientä hiivaisuutta ja kyllä sen viskin ja tammitynnyrinkin sieltä erottaa. Maku jatkaa samalla linjalla kypsän omenan ollessa vahvasti läsnä. Taustalta erottuu myös se kuuluisa tynnyri - tammea ja viskiä. Tavallista parempi siideri!

Post author: Pelle
Pelle
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.2
Ihan ok, hieman valju maku. Vähän enemmän omenaa ja hiilihappoa niin paranisi. Hento viskin maku mukana tynnyrikypsytyksestä.

Post author: Juovo
Juovo
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.4
Bourbon tynnyrikypsytetty siideri on lähtökohtaisesti mielenkiintoa herättävä, kiitos Pintin ukoille ja Legacylle. Pullon etiketti noudattelee panimon linjaa tässä kohtaa, yksinkertaistettu malli on selkeä ja asiat tulee ilmi, mutta muutoin kovin simppeli. Lasiin kaatuu täysin kirkas, kuparin värinen juoma. Muutamien happovanojen myötä pinnalle ei juurikaan kerry mitään, massa säilyy kirkkaana. Tuoksu on syksyisen, kuivan ja hieman happaman omenaisen hedelmäinen, hieman sitruskuorinen ja käyneen päärynäinen. Bourbonilta tuoksahtaa kevyesti ylikypsempää hedelmäkuorta ja ehken ripaus vaniljaa, tummempaa tammea liukuu sekaan. Hento marmeladinen paksumpi makeus viipyy taustalla. Maku on kuivan omenainen jopa jauhoisella tapaa, omenan- ja hilloutuneen sitrushedelmän kuorinen. Tammisuutta on melko hyvin, itsessään bourbonin makeutta on aika kevyesti. Kevyttä mausteisuutta pyörii mukana. Jälkimaku kuivan omenainen, tammisen puinen. Suutuntuma keskihapokasta voimakkaampi, kuivattava, liukuva. Tammitynnyri on ehkä imaissut parhaita makuja itseensä ja antanut vähän tilalle, verraten normaaliin versioon. Todella helposti juotava, mukavasti pyöristynyt kuivattava siideri.

Post author: WexiLahti
WexiLahti
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.5
Let me seal this Friday with one more cider: this sounds intriguing as it's Bourbon barrel aged. My sincerest appreciation goes to Pint Please and Legacy Irish Craft Cider. 🙏🏻👍🏻🍻 Limpid, amber cider with subdued impatient carbonation gives a thin, medium-bubbled head that elevates up to half a finger. The head dies rushedly away. The olfactory provision allows one to inhale the aroma of natural apple mash and some apple peel. In addition, I'm picking remote vanilla and a silent oaky nuance but Bourbon remains hidden to me. The gustatory delivery is both medium-dry and slightly sweet with coarse apple peel and a suggestion of woody oak. Bourbon is relatively bitter, which is surprising, and significantly modest on the tongue, as if yeasty. Vanilla I can't find now. The finish is somewhat drier than the first impression and releases apple peel. Only. The aftertaste pours distillate into a barrel that leaks all the precious liquid to the floor. The mouthfeel is a tad thin, reasonably dry, drying and modestly woody. It's husky and natural. Quaffable but doesn't, unfortunately, deliver its full potential. The label is fairly nice, easily readible and recognizeable. I like the fact that "Barrel Aged" meets the eye.

Post author: Lauri
Lauri
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.7
Kiitos Pintin pojille lähetyksestä! Laitetaan paketin ensimmäinen ja paperilla kiinnostavin siideri maistoon, mikä todennäköisesti tosin oli hieman kärsinyt matkalla, mutta toivotaan että juoma on vielä kunnossa! Pullo ja etiketti ovat hyvin perinteisen oloisia. Tyylikästä ja konstailematonta, mutta samalla hieman vanhanaikaista. Kääntyy kuitenkin ehkä itsellä plussan puolelle. Itse juoma oranssisen kuparista ja lähes kirkasta ilman minkäänlaista vaahtoa. Tuoksu on makean romminen/viskinen, vaniljainen ja kirpakan omenainen. Oikein mukava ja omaperäinen yhdistelmä. Maku on aluksi mahtavan viskinen, vaniljainen, makean siirappinen sekä puutynnyrin aromaattinen ja hieman katkera. Lopuksi myös hapahko omena tulee mukaan, jolloin makeus ja valitettavasti myös täyteläisyys ja runsaus astuvat taka-alalle. Maut ovat oikein miellyttävät ja runsaat, mutta makumaailma on hyvin kaksijakoinen ja ailahteleva. Suutuntuma on melko kevyt, mutta raikas. Hieman täyteläisyyttä olisin voinut ottaa lisää mukaan tuohon viskisyyden kylkeen. Juotavuus on kuitenkin kunnossa. Kokonaisuutena juoma on todella positiivinen ja maukas yllätys. Ei ole tällaista tullut vielä koskaan vastaan. Uutuusarvoa siis löytyy. Kokonaisuus huokuu samalla tiettyä arvokkuutta. En tiedä oliko korkki päässyt hieman fuskaamaan kuljetuksen aikana, mutten usko sen ainakaan kovin paljoa juomaan vaikuttaneen. Happojakin oli vielä ihan kivasti. Ostaisin varmasti uudelleen, mikäli hinta vain olisi kohtuullinen.

Post author: JaskanKaljat
JaskanKaljat
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.4
Tuoksu: Tynnyrinen tuoksu, missä vähitellen alkaa tulla esiin omena. ---- Maku: Maultaan hyvin mieto. Omenaa ei nimeksikään, mutta tynnyriä riittää. Hienoista vaniljaisuutta ja savuisuutta. Hienoinen pettymys.

Post author: Esa J
Esa J
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
2.4
Last cider from Legacy. Thank you. 0,5l bottle from Iittala Essence glass. Label is nice looking and has a short story about the cider on the background. This would catch my eye. Dark orange cider with quickly disappearing white foam. Smells like apple cider. High carbonation. Mouthfeel is thin and watery, how disappointing. Green apples and resin. Dry. Some apple peels and wood. Can't really find the bourbon or any whiskey notes. Unpleasant soapy note on the background. Diluted and bland overall. Huge disappointment. I was saving this for last as I thought this would hit the cider jackpot. But no. Bland and lame. I would not buy this.

Post author: Jari J
Jari J
@ Pint Please Headquarters
3 years ago
Barrel Aged, Ireland
3.7
Siideriä Bourbon tynnyrissä kypsytettynä? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Syvän kullankeltainen. Ei juuri vaahtoa ja se vähäinenkin katoaa heti: 2,5/5 Tuoksussa omenaa ja todellakin helposti bongattavaa viskiä. Ei oikeastaan tule Bourbon kylläkään mieleen vaan enempi jokin miedosti savuisa skottiviski🤷‍♂️noh, joka tapauksessa positiivisen erilainen siideri: 4/5 Rungoltaan keskitäyteläinen ja runsaan hiilihappoinen sekä vähän hapan. Happamuus tarttuu hampaisiin. Tammista kuivuutta myöskin esillä, mikä tavallaan korostaa hapanta omenaisuutta: 3,75/5 Myös maussa tynnyrikypsytyksen huomaa, muttei vieläkään kovin Bourbonmaisena vaan enenpi hentona savuna ja kuivana tammisuutena. Jälleen tuo tammisuus sointuu omenan kanssa hyvin yhteen. Jälkimaku on kuiva ja pitkäkestoinen: 11,5/15 Mielenkiintoinen ja selvästi erilainen siideri. Tavallaan tämä tuntuu isommalta kuin 5,9 volttiselta. Hyvin sopii omena ja tammi/viski yhteen, mutta voimakkaampana voisi tammikypstytys tässä esiintyä: 15,5/20 =37,25/50