Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Papanero (Cognac XO Barrel Aged) 12.5%, Ritual Lab, Italy
12 arviota
3.6
Papanero (Cognac XO Barrel Aged)
12.5% Imperial Stout
Vi presentiamo la seconda creazione uscita dalla nostra cantina, questa volta la Papanero è stata impreziosita da un passaggio di 9 mesi in botti ex Cognac XO che le hanno regalato una nuova veste. Carbonazione quasi assente , schiuma inesistente, più simile ad un vino liquoroso più che ad una birra : sontuosa, elegante e complessa. DARK / THICK / UNIQUE
Tynnyrikypsytetty

Arviot

Post author: Mustaoinas
Mustaoinas
4 months ago
3.0

Post author: Grey
Grey
@ Hops & Hopes
4 months ago
Papanero (Cognac XO Barrel Aged), Italy
3.8
OLUT: Papanero (Cognac XO Barrel Aged) PANIMO: Ritual Lab OLUTTYYPPI: RIS (BA) MAA: Italia VAHVUUS (ABV): 12.5% VÄRI (EBC): Erittäin Tummanruskea (89.0) KATKEROT (EBU/IBU): - TUOKSU: Mielenkiintoinen. Selkeästi kostean konjamiininen, puumainen, maltainen, rusinainen, lehtoinen ja syvähkö. VAAHTO: Minimaalinen. Periaatteessa olematon. GREY’S VIEW 9kk:tta Konjakkitynnyröity Russian Imperial Stout. Ensi hyöky. Kehittyy hitaahkosti. RIS pohja on tuossa, Konjamiini tuossa. Hmm, tarvinnee vielä vaan lisää happea lasissa… Ei se nyt laula vaan. Hwmmetti. Kyllä se tavaraa antaa, reilustikin. Kevyttä öljyisyyttä, punaisia marjoja, hieman saunapuuta, hieman jopa marjahilloisuutta; kevyen suklaisuuden ja -lakritsin seuraan. Oikein mielekästä siis… Runko on monikerroksinen. Toisaalta öljyinen ja huokoset tukkiva ja sitten toisaalta kuiva, jopa raaka kokonaisuudeltaan. Kuplat ovat pieniä ja eloisan leikkaavia, mutta semipehmeitä. MUUTA MAINITTAVAA: Tuo olisi vaan vaatinut vielä aikaa lisää. Vaikea sanoa, onko tynnyri- vai pullokypsytys asia, mutta raakilemaisia piirteitä tässä tulee vastaan heti ensisiemauksesta alkaen. Ikävä kyllä. Ja yllättävää. Hankalaa. Tuotteenahan tässä ei siis todellakaan ole vikoja, raakilemaisuus on ihan BA/pullo kypsytys asia. Viheliäistä.

Post author: Jeppe
Jeppe
1 year ago
Papanero (Cognac XO Barrel Aged), Italy

Post author: Tanja
Tanja
@ Alko Arkadia
2 years ago
Papanero (Cognac XO Barrel Aged), Italy
3.5
Kaatuu mustana ja vaahtoamattomana. Tuoksussa vahvasti konjakkia. Kuivahko, paahteisen maltainen, konjakki tuntuu myös maussa. Alkoholi pysyy hienosti aisoissa. Hyytelömäisiä pisaroita jää lasin reunoille.

Post author: Petri H
Petri H
@ Alko Oulu Keskusta Pekuri
3 years ago
4.0

Post author: Porterhouse
Porterhouse
@ Alko Goodman, Hämeenlinna
3 years ago
4.5

Post author: Ilkka L
Ilkka L
3 years ago
Papanero (Cognac XO Barrel Aged), Italy
4.0
Barrel taste mostly. Chocolate, thin body. Some pepperyish burns in aftertaste, probably not alcohol alone.

Post author: pete
pete
3 years ago
3.9

Post author: Sammy
Sammy
3 years ago
Papanero (Cognac XO Barrel Aged), Italy
3.9

Post author: Wesku
Wesku
@ Alko Raksila
3 years ago
4.0
Pehmeä ja makea maku. Konjakin vivahteita löytyy. Hyvät prossat, jotka yllättävän vähän maistuu.