Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Pharaoh Fatalist 7.0%, Brewdog Overworks, Scotland
42 arviota
3.4
Pharaoh Fatalist
7.0% Sour / Wild Ale
Pharaoh Fatalist is the second in our Triptych series of seasonal releases, unified by their concepts. Each trilogy of beers will be tied with unique artwork created by rotating artists to characterise the beers within. This is Florian Schommer’s sour beer Overlords. Pharaoh Fatalist is our Egyptian master of fermentation. A Scottish sour ale fermented with figs, dates and honey, aged to perfection in ex-borolo red wine foeders.

Arviot

Post author: Esko N
Esko N
@ Alko Verkkokauppa
3 years ago
Pharaoh Fatalist, Scotland
4.0
Lopetetaan tämänkin hilloaminen. Sävy on vahva punertavanoranssi. Happoja on hyvin niukasti, vaahtoa ei juuri muodostu eikä siitä jää edes rippeitä. Tuoksussa hapanta kirpeyttä. Maussa on hedelmää mutta ei hirveän tuhdisti. Hapanta kirpeyttä kyllä on, lyhyt pyrähdys onkin mahtavan intensiivinen. Miellyttävö yrttisyys tuo sävyä taustalla. Jälkimaussa yllätyävä ja hieman irrallinen hunajainen vivahde. Hieman maku viettää red wine sourin suuntaan, kirpeys kätkee tummempia sävyjä. Olisi kuitenkin odottanut hieman vahvempia makuja, potentiaali jää piippuun.

Post author: God-Emperor's Wraith Form
God-Emperor's Wraith Form
@ Brewdog Tampere
4 years ago
Pharaoh Fatalist, Scotland
3.5
Apples, tart, good flavours but too sour for me.

Post author: ReneH
ReneH
4 years ago
3.5
Erottaa itsensä mukavasti muista saman kategorian tuotteista, mutta koin tämän silti kaipaavan hieman kirpeyttä.

Post author: Mr. Anderson
Mr. Anderson
4 years ago
2.8

Post author: Kaentiiä
Kaentiiä
@ Alko Verkkokauppa
4 years ago
Pharaoh Fatalist, Scotland
4.0
Vähän tälläinen jokerivalinta kun en yleensä soureista juuri välitä. Pullohan on komea, siitä plussaa. Lasiin kaatuu vaahdoton, oranssinruskea olut. Tuoksussa hunajaa ja jotain makean hedelmäistä, onko tuo nyt sitten viikunaa. Suutuntumassa makeata hunajaa ja raikasta lievää kirpeyttä. Souriksi kuitenkin erittäin mieto happamuus. Hunajan makeus alkoi tökkimään loppuvaiheessa, mutta on tämä paras sour mitä olen juonut.

Post author: MMM
MMM
4 years ago
Pharaoh Fatalist, Scotland
3.8
Hyvät hapot, mutta missä taateli? Maistuu mukavan geneeriseltä lambicilta.

Post author: Ismo S
Ismo S
@ Alko Sokos Jyväskylä
4 years ago
3.0

Post author: MJ ölppöne
MJ ölppöne
4 years ago
3.4
Ihan hyvälle maistuva sour. Taateleita ja hunajaa ok.

Post author: Valamankallio
Valamankallio
@ BrewDog Webshop
4 years ago
Pharaoh Fatalist, Scotland
3.5

Post author: Amppu
Amppu
4 years ago
Pharaoh Fatalist, Scotland
4.0
Voisi sanoa, että heräteostos Alkosta. Etiketti houkutteli, mielestäni erittäin hieno. Olut on sameahkon meripihkan väristä, pinnalla käy nopeasti korkeahko vaahto. Tuoksu on happaman leipäinen ja taatelinen. Maku on ensin happaman marjainen (vaikkei tässä mielestäni marjoja olekaan), sitten hiukan hunajainen ja leipäinen. Ikeniin jää miellyttävä makean tynnyrin ja taatelin sekoitus. Viikunaa, taatelia, tynnyriä, happamuutta ja kirpsakoita hiilihappoja. Hunajaista ja pehmeää makeutta ja mukavaa viljaista leipäisyyttä. Vaikka onkin hapan, jälkimausta jää niin miellyttävän pehmeä maku, että tätä juo oikeasti mielellään vaikken yleensä happamista juuri välitäkään. Päiväystä olisi vielä 2024 saakka. Kiehtoisi hakea toinen pullo ja kypsytellä.