Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Blue Monk Special Reserve (2013) 10.0%, De Struise Brouwers, Belgium
4 notes
Blue Monk Special Reserve (2013)
10.0% Belgian Strong Ale

Avis

Post author: M E S T A R I
M E S T A R I
@ De Bierliefhebber
4 years ago
Blue Monk Special Reserve (2013), Belgium
4.1
Loppuiltaan vielä kellarikamaa. Pitkään kypsynyttä ainakin. Tuoksu siirappisen mausteinen, kypsän hedelmäinen, marjainen, turpeinen, sekä savuinen. Maku todella monisyinen ja joka hörpyllä tuntuu maistavan jotain uutta. Turpeista savuisuutta, Limppumaista mallasta, karamellia, toffeeta, ylikypsää luumua, kuivattua hedelmää ja mausteisuutta. Toimii kyllä hemmetin hyvin. Savuisuus pääsi vähän yllättämään, mutta hetken maistelun jälkeen oli todettava että kyllä sekin tähän sopi.

Post author: Ipanas
Ipanas
@ De Bierliefhebber
4 years ago
Blue Monk Special Reserve (2013), Belgium
4.1
Yömyssyksi Struiselta Blue monk special reserve, quadrupelia, jota ilmeisesti muutama vuosi kypsytetty punaviinitynnyreissä. Vuoden 2013 erä, pullotettu 15/01/2016. Ilme on syvän punertavan ruskea, hyvin maltillisesti vaahtoa. Tuoksussa rypäleitä, tummaa marjaisuutta, hapanta kirsikkaa ja makeaa luumua sekä limppua. Lisäksi funkya mausteisuutta ja savuisuutta. Maussa myös tummaa marjaisuutta, punaviinimäinen, ylikypsää hedelmää ja rypäleitä. Yllättävän runsaasti pehmeää savuisuutta. Myös makeaa suklaata, pähkinää ja belgihiivan vivahteita. Suussa melko hapokas, ikä pehmentänyt hienosti, lähellä täyteläistä runkoa, hitusen tahmea ja lämmin. Kuiva ja makea. Struisen oluet ovat olleet ihan mieluisia ja ei tämäkään ollut poikkeus. Tosin todella haastava slow sipper, savuisuus meinasi puskea välillä liikaa, mutta antoi onneksi myötä lämmetessä.

Post author: Juski
Juski
@ Belgiuminabox.com
4 years ago
Blue Monk Special Reserve (2013), Belgium
4.3
Tähän väliin voitaisiin kietaista yksi belgialainen huiviin. Tämä on pullotettu 15.1.2016 eli kohta nelisen vuotta on lepäillyt pullossa. Ennen sitä sisältö on nauttinut olostaan tynnyrissä kolmisen vuotta (vissiin..). Rupeaa siis olemaan sisältö jo hyvän ikäistä. Mielenkiinnolla maistamaan! Erittäin tumman ruskeaa olutta parin sormen paksuisella ruskeahkolla vaahtokruunulla. Tuoksu erittäin miellyttävä. Pehmeän täyteläinen ja makeahko. Tummia hedelmiä. Rusinaa. Aavistus karamellisuutta. Hieman punaviinimäinen. Suutuntuma pehmeä täyteläinen. Ei kuitenkaan voida puhua mistään paksusta nesteestä. Maussa mukavasti punaviinimäisiä piirteitä, happamuutta ja kuivuutta. Kuivattuja sekä tummia hedelmiä & marjoja. Mausteisuutta. Kevyttä paahteisuutta. Ripaus vaniljaa. Tynnyriä ja puuta. Alkoholi ei tunnu juurikaan. Jälkimaussa tummaa suklaata, aavistus savuisuutta ja viinimäisyyttä. Makua löytyy, mutta ei mitenkään voimakkaita tai liiaksi erottuvia. On hyvä. Maku on rikas ja hyvässä tasapainossa. Punaviinisyys leikkaa mukavasti makeutta. Ai että, ihana olut!

Post author: Zaa Z
Zaa Z
@ Belgiuminabox.com
5 years ago
Blue Monk Special Reserve (2013), Belgium
4.1
Pullotettu 15.1.2016 eli 2kk vaille 4v siitä jo aikaa. Kevyt beige vaahto. Valoa vastenkin hyvin tummaa samean tumman ruskeaa belgiä. Tuoksussa runsaahkoa savuisuutta, kepeää kuivakkaa palanutta paahteisuutta, tumman hapanta osin punaviinistä marjaisuutta, havuisuutta, kevyttä jouluista mausteisuutta ja kepeää tummaa siirappista limppuista maltaisuutta. Maussa hapanta ja kuivattavaa ylikypsää sitruunaisuutta (kera kevyen alkoholin), reilumpaa pehmeää tummaa savuisuutta ja kuivattavaa palanutta paahteisuutta sekä nokea, pehmeää humalaista havuisuutta, kepeää palanutta krokanttia, osin punaviinistä tummaa kevyen makeaa marjaisuutta, kepeää tammisuutta ja tummaa osin limppuista leipäisyyttä sekä jollain tapaa litistettyä tummaa maltaisuutta. Katkeroa kepeästi. Jälkimaku on makeahko, pehmeän savuinen ja kepeän paahteisen , kepeän happamahkon punaviininen ja makeahkon marjainen. Suutuntuma on kirpsakan kevyen hiilihappoinen täyteläisellä pehmeällä rungolla. ——————— Onpas mielenkiintoinen tapaus ja hyvällä tapaa. Aika on pehmentänyt tätä todella mukavasti. Kokonaisuudesta pitää kyl todeta, et join tämän nyt päälle kuukauden liian aikaisin. Aikalailla jouluun sopiva runsaan makuinen kokonaisuus, varsinkin tuon savuisuuden kanssa, jota varsinkin jouluisissa oluissa on mukana. Yllättävän tuntuva pehmeä happamuus tässä ja runsaahko savuisuus.