Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Humulus Lupus 9.0%, Panimo Hiisi, Finland
1748 arviota
3.5
Humulus Lupus
9.0% Imperial IPA / Double IPA
Hanki Panimo Hiisi tarra arvioimalla mikä tahansa panimon olut Pint Please äpissä!
Humulus Lupus on oikeamielisen humaloinnin ja one man wolfpack -elämäntyylin epäpyhä liitto. Uuden maailman humalakoriin kallellaan oleva pintahiivaolut, jonka valmistuksessa on käytetty törkeästi hyväksi lukematon määrä humalakasveja. Nauti hieman viilennettynä (12-14°C) voimakkaiden juustojen tai riittävän stydin BBQ:n kera. Toimii erityisesti Maj Karman Kauniiden Kuvien varhaisen tuotannon kera.
IBU: 88

Arviot

Post author: Kolibri91
Kolibri91
3 days ago
3.2
—-Ekakerta—- Perus ipa ei ole oma suosikki mutta kaikki arvioidaan mitä eteen löytyy… Ulkonäkö, punertava, pihkan värinen, hieman samea mutta varmasti ainakin osittain suodatettu, erittäin nätillä hienolla vaahdolla varustettu olut. Aromi, erittäin makeahko appelsiinin kuorinen ja greippinen tuoksu, jossa alkoholi puskee hieman höyryjä läpi, tämä onkin todella vahva tupla ipa niin se on odotettavissa. Maku, joo tää on juuri se maku joka on ipalle niin ominainen mutta ei oma juttu. Maussa tulee läpi vahvasti alkoholi, silti humalien kitkeryys on vahvasti mukana, näitä yritetään tasapainottaa sitten makeudella ja tuolla greipin ja muiden sitrusten maulla, periaatteessa kuullostaa toimivalta mutta itsellä näissä vahvoissa ipoissa yli makeus katkaisee lopullisesti kamelin selän, yritän tämän nyt kuitenkin nauttia loppuun ja antaa puolueettoman arvosanan vertaamalla aikaisempiin ipa kokemuksiin. Itselleni jostain syystä ipa on parhaimmillaan keskivahvuisena max 6.0% tämän jälkeen alkaa puskea alkoholi liikaa läpi omaan makuun.Juon tämän melko lämpimänä arvioisin n 12-15 asteisena ja jotenkin tässä on kuitenkin hyviäkin elementtejä mutta raikas tämä ei todellakaan ole tässä lämpötilassa. Olen havaitsevinani hedelmien lisäksi taustalta jotain vaniljan kaltaista liekkö sitten joku maku näistä humaloista joka tulee esille lämpimänä. Maun alku on hieman viinamainen, aluksi tuntuu että ei maistu mikään, sitten tulee makeus ja sitten alkoholi. Tästä edetään runkoon jonka alottaa tuhti kitkeryys, tämä vahvin kitkeryys kuitenkin katoaa melko nopeasti ja antaa jalansijaa greippisyydelle ja appelsiininkuorille, tämän jälkeen suutuntuma on hieman kuiva mutta maussa tudisti makeutta ja pohja kitkeryys kestää useamman kymmenen sekunttia. Se mikä tässä on hienosti toteutettu, on makujen selkeä jaottelu joka itselleni on selkeä merkki laadukkaasta oluesta ipoissa. Uskon että jos ipat olisivat lähempänä omaa sydäntä niin antaisin tälle todella korkean arvosanan, tämä on selkeästi nautiskelu ipa sadepäivien varalle ja vaikkei oma suosikki eri oluissa niin selkeästi laadukas ja yksi parhaista ipoista joita olen maistanut harmi etten kylmentänyt tätä enempää!

Post author: Hessu
Hessu
@ Alko Prisma Itäharju
7 days ago
3.8

Post author: Macce
Macce
@ Alko Herttoniemi
12 days ago
3.8
Tuhti olut. Pronssia 9 ja ibu 88. Silti hitaasti juoden oikein hyvä olut. Jäi Maj karma ja juustot kokeilematta, mutta toimi ilmankin.

Post author: Vesku-70
Vesku-70
@ Alko Tammisto
1 month ago
Humulus Lupus, Finland
3.9
Pitkäperjantai on jo näin pitkällä eikä vielä ole kerennyt pitkälle joten asia pitää korjata välittömästi. Tähän sopii hyvin vahvasti humaloitu dipa joka on hienostuneen katkeroinen ja omalla tavallaan pehmeä makuinen voimakas olut.

Post author: Anssi V
Anssi V
1 month ago
3.4

Post author: Jari T
Jari T
@ Alko Hyrylä
2 months ago
4.0

Post author: Riku T
Riku T
@ Alko Hämeenlinna Tiiriö
2 months ago
Humulus Lupus, Finland
3.8
Mehevä tuplaIPA Hiideltä… Toimii

Post author: Mikkenaumanen
Mikkenaumanen
2 months ago
3.5

Post author: Micko
Micko
2 months ago
Humulus Lupus, Finland
3.8
Erittäin hyvä tuplaipa. Ei kikkailua vaan itse asiaa.

Post author: Jani H
Jani H
@ Vakiopaine
2 months ago
2.0
Strong and bitter, seems like the alcohol has been tried to cover up with bitters, which ultimately results in unbalanced result for my taste.