Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Struise Black Damnation III - Black Mess 13.0%, De Struise Brouwers, Belgium
26 betyg
3.9
Struise Black Damnation III - Black Mess
13.0% Imperial Stout
Black Damnation III was made with Black Albert that aged for 3 months on Paul Melia’s (Mes) favorite Whisky, the "Caol Ila’s Distillers Version 1995".
IBU: 72
Barrel aged

Recensioner

Post author: JussiX16
JussiX16
3 months ago
4.0

Post author: Kimmo M
Kimmo M
10 months ago
Struise Black Damnation III - Black Mess, Belgium
3.8

Post author: Douta
Douta
1 year ago
Struise Black Damnation III - Black Mess, Belgium
3.9

Post author: Roywenk
Roywenk
1 year ago
4.0
Jättebra, denna dricker jag gärna igen

Post author: Fabtournai
Fabtournai
2 years ago
3.1

Post author: janne_vuan
janne_vuan
@ De BierTonne
2 years ago
Struise Black Damnation III - Black Mess, Belgium
4.0
Työviikon, treenikauden viimeisen kyykkytreenin ja saunan jälkeen olutta. Pitkästä aikaa belgialaista tummaa. Ja kyykkyosion vikaan sarjaan otin vielä oman ei-varuste-kyykky (raaka?) sarjaenkan eli 2 x 170 kg. ULKOASULTAAN olut on mustaa ja siihen nousee luonnonvalkea vaahto. TUOKSU on paahteinen, nokinen, turpeinen, puinen ja kevyesti viskinen. MAKU on pehmeä, kuiva, mutta melko pyöreä. Paahteisuutta, tummakahvisuutta, anista, savuisuutta, turpeisuutta, havuisuutta ja vähän viskiä. Alkoholi ei maistu juuri läpi. SUUTUNTUMA on keskitäyteläinen+ ja pehmeän poreileva. Oikein maistuva ja laadukas tynnyrikypsytetty imp stout.

Post author: Malt_Houblon_Mousse
Malt_Houblon_Mousse
@ Le Trappist
2 years ago
4.1

Post author: Kaiwen
Kaiwen
2 years ago
3.8

Post author: Joakim P
Joakim P
2 years ago
3.9

Post author: Juovo
Juovo
@ De Struise Webshop
2 years ago
Struise Black Damnation III - Black Mess, Belgium
4.0
Struisea auki mettästelypäivän päätteeksi, Black Damnation 03 olkoon alkuillan kuski. Lasiin kaatuu musta olut, joka valon edessä läpäisee tumman punertavanruskeaa lävitseen. Vaahto on suklaamoussen värinen, isohkon sekakuplainen mutta hyvin säilyvä ja lasin kylkiin lujahkostikin tarrautuva. Tuoksu on ehdan belgin olemuksella varustettu hiivaisella makeudellaan ja stoutteihin ympätyn voimakkaan tumman yrttisen, aniksisen ja kukkaisen käyneen terälehtisen sinfoniaa. Viskitynnyrin pehmeys ja hento vaniljan mausteisuus on saatu hienosti pyöristymään pohjaväriksi, turpeinen ja savuinen puoli on hyvä lisä paahteiselle maltaalle, josta kyllääntyy myös limppumaista makeutta. Ylikypsä hedelmäisyys tulee esiin paksuna hilloisuutena ja tahmean, tumman siirapin karamellisyytenä. Vieno parfyymimainen twisti raikkaamman marjaisuuden kanssa tuottaa väkisin mielihyvää. Maku on alkuun niin turpeinen, että vaatii taas hetken totutella. Hiljokseen alkaa avautua savuisen pehmeä, tuhdin tynnyrinen ja ylikypsän paahdetun hedelmäinen maisema, jossa myös tumman yrttinen puoli on runsas ja laaja-alainen. Maltaisuus on paahteisuudeltaan runsasta ja tumman leipäisää, karamellinen siirappisuus luo mukavasti hapokkuudellaan vastapainoa tynnyrin savuille. Belgihiivainen puoli antaa potkua ja makeutta, myös tummaksi katajanmarjaksi koontuva metsäisyys pehmentää menoa. Jälkimaku savuisan viskinen, lempeän jalojuomainen mutta ylikypsän hedelmäinen, yrttinen ja hilloisen makea. Suutuntuma keskitäyteläistä parempi, hapokkaahko ainakin alkuun, pitkäliukuinen. Tätä saa kuoria hiljalti auki ja tutkia mitä alkaa löytyä. Alkujaan raa'an oloinen olut vaatii muutaman hörpyn ja happea lasissa, sitten aukeaa asiat joiden takia Struisea voi vaan kehua. Simply; hieno olut.