Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Foki Double IPA 10.0%, Foki, Finland
3 ratings
Foki Double IPA
10.0% Imperial IPA / Double IPA

Reviews

Post author: M E S T A R I
M E S T A R I
5 years ago
Foki Double IPA, Finland
3.5
Oman rakkaan kotipanimon dipa toiseen maistoon 3kk pullokypsytyksen jälkeen. Lasiin kaatuu sameaa tummanruskeaa olutta muodostaen hennon vaahtokerroksen todella pieniä kuplia. Ulkonäöstä tulee enemmän mieleen joku trappistiolut kuin dipa, mutta mennään eteenpäin :D Hajussa kukkaisuutta ja hedelmäisyyttä. Hiivan virhehajua ei kypsytyksen jälkeen esiinny, jee! Suutuntuma ölppösessä on todella pehmeä, ehkä vähän öljyinen. Maussa kukkaisuutta ja hedelmäisyyttä jälleen, vähän humalointi jäi laihaksi tavoitteeseen nähden. Lopussa lähinnä humalan hellä näykkäisy mikä jää kyllä suuhun pyörimään kivasti hyväksi toviksi. Maut ovat kuitenkin kehittyneet kivasti kypsytyksen aikana ja kokonaisuutena olut on nyt valmiimman makuinen. Hunajan käyttö panemisessa toi kyllä kivaa kukkaisuutta olueen, taisi vähän väriinkin vaikuttaa kun asiaa miettii. Alkoholi lämmittää jälkimaussa kivasti, hyvin helppo olut kuitenkin prosentteihin nähden. Omalle tuotokselle tiukka 3,5 tähteä. Vähän kun ensi satsiin lisää vielä reilummin humalaa keittoon ja korjaa väriä niin tulee oikein loistavaa.

Post author: M E S T A R I
M E S T A R I
5 years ago
4.0
Noniin, äkkiä testiin kahden viikon pullokypsytyksen jälkeen :D Väri on samean tummanruskea. Nenään tuoksuu lempeää hedelmäisyyttä ja vaniljaa, ehkä vähän siman tyyppistä hiivaisuutta ja hunajaa. Maku on todella lempeä ollakseen dipaa, maistuu kukkaiselta ja hieman mangon makua saan myös kielen päälle. Humaloinnilla saatu kivaa runkoa makuun mutta vähän olisin kaivannut tiukempaa humalanmakua vielä. Maku jää mukavasti pyörimään suuhun hörpyn jälkeen, ilokseni huomasin myös etten maista lainkaan vihanneksista jälkimakua. Pitää antaa kypsyä vielä pidempään, mutta oikein hyvää tämä on.

Post author: Riski Reipas
Riski Reipas
5 years ago
4.3
Kaadettaessa muodostaa todella hienon ja hennon vaahdon. Väriltään ruskeahko ja hieman meripihkainen. Tuoksu makean siirappinen ja hedelmäinen hunajaisella kosketuksella. Maussa toistuu siirappi, hunaja ja hedelmät; hunajamelonia ja appelsiinia. Jälkimaussa suuhun jää sherryä ja hieman vihanneksinen maku. Humalan katkeruus ja hedelmäisyys ovat loistavasti tasapainossa. Todella hyvä DIPA joka muistuttaa yllättävän paljon Trappist-olutta.