Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Imperium Prunum - Edycja 2019 11.0%, Browar Kormoran, Poland
12 arviota
3.9
Imperium Prunum - Edycja 2019
11.0% Imperial / Double Baltic Porter

Arviot

Post author: Kari N
Kari N
3 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
3.5
IMPERIUM Prunum 11% ensi maisto järkyttävän hyvän makuinen tumman puhuva olut, Maussa luumua, vahvaa kahvia, suklaata ja jollain tavalla vaniljan maku tuli jälki maussa esille 😀👍

Post author: Ewiq
Ewiq
3 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
4.2
Uusintamaisto. Kaapista pois vanhempaa settiä. Nyt 2,5 vuotta myöhemmin kaikki on esillä pehmeänä ja miellyttävänä. Kypsytys teki hyvää. BB 01/2020. Sanoisin kuitenkin että jos savuisuus on se mitä näistä haluat, kannattaa juoda nuorempana. Pisteet pidän samassa. ☺️

Post author: Micke T
Micke T
3 years ago
3.9

Post author: Grey
Grey
4 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
3.8
OLUT: Imperium Prunum (2019) PANIMO: Browar Kormoran OLUTTYYPPI: Imperial Porter MAA: Puola VAHVUUS: 11,0% VÄRI (EBC): Tiikinruskea (85.0) KATKEROT (EBU/IBU): - TUOKSU: Moninainen. Nahkainen, leipäpuumainen, nahkean makean tallinen. Hankala itselle. VAAHTO: Periaatteessa olematon. GREY’S VIEW Ensipuraisun mukana saapuu hurjasti makuja; runsaasti savua, jälkeisesti kuivaa puuta, saunaa. Myös kypsää vanhempaa hedelmää löytyy taustalta. Ugh, nämä ovat vaikeimpia itselle. Runsaan kypsän savuinen ja tallinen se on. Double Ugh. Suutuntu on lipevän öljyinen ja livakan tasainen. Ja savuinen, mutta hallitusti sellainen. Tämä kehittyy edetessään erinomaisesti ja nimenomaan itseä helpottavalla tavalla. Jälkitunnussa nahkaa, kuivaakin kuivempaa näkkileipää, ruista sekä kevyesti lehtisyyttä. MUUTA MAINITTAVAA: Winzardille kiitos tästä vaihdokista. Hurjan vaikea itselle, kun maut ei ole niinkään mieleiset, mutta kokemuksena jälleen kerran hyvää settiä.

Post author: God-Emperor's Wraith Form
God-Emperor's Wraith Form
@ Dobry Zbeer
5 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
4.3
As for my 1700 beers celebration, I prepared a Polish souvenir, Imperium Prunum. Got it for 29 zloty and it came in a nice box as well. Thanks for Michal (Polish ex-bartender) for recommending it. He also told me this had been super rare and wanted beer among beer hipsters a couple years ago. At least now it's still the top rated baltic porter in Ratebeer. 2019 edition. Imperial Porter with smoked malts and plums. Best before 15/01/2020. Pours into glass tad oily without any foam. Scent has nicely smoked, dark malt feel to it. It's very refined and balanced. Some dark fruits there as well. Licorice, almost tar. Taste is also delightfully refined with smoked dark malts, sweetish flavours of plum and a tad burnt malt and syrup-ish finish. It's barely sweet and all in all in great balance. Mouthfeel is semi-thick, very smooth and full. Very wholesome one for a Baltic porter (a porter but bottom fermented with lager yeast). I'm enjoying it. A slow treat for darkening evenings. Eager to get 2020 version if they brew one.

Post author: Qball
Qball
5 years ago
5.0

Post author: Buma
Buma
5 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
4.2
Nro. 800 pinttiin, VAU. Synkkä ja vaahdoton porter. On vahva ja salmiakkinen. Hiukan pistävä jälkimaku, mutta sopii tähän.

Post author: Winzard
Winzard
5 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
4.4
Välillä lasiin vähän tummempaa. Lienee Puolan paras olut, ja myös melko korkealla Imperial Porter arvosteluissa. Pullo saapuu hienossa pahvipakkauksessa, ja pullossa on repäisynauha ennen kuin pääsee korkkiin käsiksi. Olut kaatuu lasiin mustana kuin moottoriöljy. Ei pilkahdustakaan valoa mene lävitse. Vaahtoa ei juurikaan muodostu. Tuoksu on ihanan savuinen, viskinen, kahvinen ja suklainen. Todella mukavan pyöreä ja pehmeä kokonaisuus. Mukana myös lakritsaa ja kevyttä greippisyyttä. Maku on huikean savuinen, lakritsainen ja kahvinen. Taka-alalla vastajauhettua kahvia, tummaa suklaata, kaakota ja greippistä katkeroa. Suutuntuma on pehmeän silkkinen ja juuri sopivan paksu. Happoja ei juurikaa ole. Onpas kiva ja savuinen porter. Kahvi ja lakritsa tasapainottavat tilannetta mukavasti. 4,4 tähteä.

Post author: L4T3
L4T3
5 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
4.3
Miitreltä saatu vaihdokki! Kiitos tästä! Savuisen paahteinen tuoksu, jossa kahvia, suklaata ja hienoista kuivattua tummaa hedelmäisyyttä! Maussa paahteisuus jatkaa kantavana voimana, joskin melko miellyttävänä, eikä niin kitkeränä kuin usein vastaavissa oluissa on tapana! Suklaata, kahvia, savuisuutta, tupakkaa, mämmiä, luumua, ripaus vaniljaa ja hienoista marjaista happamuutta, joka toimii hyvänä tasapainottajana makeudelle! Erittäin laadukkaan oloinen ja perinteisempää tyyliä noudattava portteri!

Post author: Ewiq
Ewiq
5 years ago
Imperium Prunum - Edycja 2019, Poland
4.2
Nyt lasiin erään Olutmuulin suoraan panimolta Puolasta hakema Imperium Prunum (2019). Ennakkoon tiedän tästä oikeastaan vain oluttyylin (Baltic Porter) ja sen että tässä on runsaasti savuisuutta. Pullo oli pakattu hienosti pahviin ja pullossa viinipullotyylinen repäisynauha ja kruunukorkki. Tyylikästä! Erittäin. Baltic-tyylisesti tämä on todella tummaa olutta. Tuoksuu savulle, kuten odotinkin ja muutenkin tämä vaikuttaa jo nyt erittäin hienostuneelta. Kaakaota, lakritsia, kuivattua luumua ja espressokahvia. Aikasta huumaava tuoksuherkku. 😍 Ja se maku. Huh. Nyt parin suullisen jälkeen täytyy sanoa että tässä on erittäin monipuolinen kokonaisuus. Tietenkin tässä maistuu tuhka, tumma suklaa ja hedelmät, vahvaa kahvi ja ihana salmiakki. Samalla tämä on karvas, makea ja jopa hieman suolainen. Lämmetessä makeutta löytyy enemmän. Alkoholia en tässä huomannut yhtään, mutta poskia tämä kyllä lämmittää. Imperium Prunum on laadukas, erittäin mielenkiintoinen, monipuolinen, mukavan erilainen ja myöskin haastava olut, jota on kiva nautiskella pitkän aikaa. 40min myöhemmin, olutta on vieläkin lasissa. Oispa takkatuli. 😍 Päiväys vuonna 2020, eli vuoden antavat päiväystä. 4.2/5.