Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Pannepot Reserva 2012 10.0%, De Struise Brouwers, Belgium
9 notes
3.4
Pannepot Reserva 2012
10.0% Belgian Strong Ale

Avis

Post author: TomH
TomH
4 years ago
2.5

Post author: Jari J
Jari J
@ De Bierliefhebber
5 years ago
Pannepot Reserva 2012, Belgium
4.2
Something really fancy: Pannepot Reserva with 7 years of age!!!! Bottle. Bottled on 10/2012 Temperature: +9 C Coffee brown beer with large, quickly disappearing brown head: 3/5 The aroma is very strong and is noticeably some distant apart: plums, red wine, pleasant sour-ish even a bit of like a vinegar aroma. Then there's faint licorice... Awesome. Very nicely aged: 4,75/5 Mouthfeel is medium-light with a sour vibe. High carbonation. Well aged alcohol feel: 4,25/5 Taste is red wine-ish, mildly sour, berry-like sweet, earthy herbs, dried plums. Complex and unique. This is the oldest beer I've ever tasted and not sure if I like that sourness and wine-like sweetness but other than those. Really awesome brew: 13/15 Elegant and complex. Slow sipper. Beautifully aged beer with lots of different vibes, some of I personally don't like and others I do very much. Glad I bought this! 17/20 =42/50

Post author: LärsPepi
LärsPepi
@ Belgiuminabox.com
5 years ago
4.2

Post author: Wosing
Wosing
5 years ago
4.1

Post author: Bisonus
Bisonus
5 years ago
0.2
On dirait un vieux vin chaud froid.

Post author: Jampe
Jampe
5 years ago
Pannepot Reserva 2012, Belgium
4.5
1999 olutta Pintissä täynnä joten aika kaivaa kaapin perukoilta jotain juhlavampaa 2000 oluen kunniaksi. Kyseessä tynnyröity 10% belgian strong ale joka valmistettu 10/2012 ja pullotettu 15.12.2015. Tarjoilulämpötila 17 astetta. Pullon avauksen jälkeen olut meinaa kuohuta pullosta yli joten lasi kannattaa olla heti valmiina. Väri on ruskean musta jonka pinnalla on kevyt mutta välittömästi katoava vaahto. Tuoksu on herkullisen täyteläinen sekoitus tammitynnyriä, kuivahedelmää, ohutta savuisuutta ja makeaa maltaisuutta. Makupaletti on alkuun makean suklainen ja kevyen toffeinen, mutta muuttuu nopeasti happaman kuivahedelmäiseksi tarjoten täyteläisen kattauksen tammitynnyriä, marjaista kirsikkaa, luumua, rusinaa, tummaa hillomaista hedelmäisyyttä, punaviinimäistä happamuutta ja paahteista makeaa maltaisuutta sekä kevyttä savuisuutta. Jälkimaku kääntyy jälleen enemmän makean puoleiseksi ja alkoholi lämmittää varsin mukavasti mutta pehmeästi -23 asteisena talvipäivänä. Kokonaisuuteen monipuolinen happaman makea vahva belgi, jonka jokainen suullinen tarjoaa makunystyröille uutta maisteltavaa tasapainoisen lämmittävänä pakettina.

Post author: Miitre
Miitre
5 years ago
Pannepot Reserva 2012, Belgium
4.5
Perjantain toinen olut onkin ollut itselle odotettu, sillä taannoin pääsi pilaantunut pullo yllättämään innokkaat maistelijat, kun piti tätä kyseistä olutta maistella. Lasiin kaatuu syvän tummasuklaisen ruskea olut kepeällä vaaleanruskealla yhden sormen vaahdolla. Tuoksu on kuivan punaviinimäinen, tammitynnyri tuoksuu puisena. Kepeä suklaisuus ja toffeisuus tulee mukaan lisää nuuhkutellessa ja lääkemäinen, hedelmäinen yrttisyys säestää. Luumuja, tummaa leipää ja kuivahedelmää sekä rusinaa sulassa sovussa. Tätä tapvista sopusointuista tuoksumaailmaa tuoksuttelisi pidempäänkin. Maku on marjaisan limppuinen ja hyvin paljon punaviinin sävyinen happamassa rypäleisyydessään. Salmiakkisia yrttejä on mukana juuri sopivasti ja jouluosta mausteista suklaata. Tammitynnyri tuo hienostuneen kuivan jälkiliu’un joka päättyy luumuisaan sävyyn ja maltaisuuteen. Mukavan kirpsakka hapan quad on tämä ja todella hienosti kypsynyt. Ei tästä voi kuin pitää...ja paljon. 4,5-4,6. ❤️

Post author: Grey
Grey
6 years ago
Pannepot Reserva 2012, Belgium
4.0
OLUT: Pannepot Reserva 2012 PANIMO: De Struise Brouwers OLUTTYYPPI: Belgian Strong Ale MAA: Belgia VAHVUUS: 10,1% VÄRI (EBC): Syvän karmiininpunainen (-) KATKEROT (EBU/IBU): 27.0 TUOKSU: Punaviinimäinen, rypäleinen, luumuinen, puinen. Ohut, mutta syvä. VAAHTO: Olematon. GREY'S VIEW No niin. Nyt kuljetaankin sinne punaviinimäiseen päätyyn. Ensipuraisu on ohuehko, leipäinen, rypäleisen kuivattava, punaviinimäinen ja runsaan viinimarjainen. Melko helppo. Runko on livakka nautittava, kuivapuinen; näkkileipäisä jopa. Jälkimakuna pitkään viipyilevä marjaisa rypäleisyys, hento happamuus, selkeästi havaittava rusinaisuus. Käpyisyys ja leipäisyys toimii mukavasti. MUUTA MAINITTAVAA: Belgian Strong Alelta odotin hieman jotakin muuta makukirjoa. Harmillista. Äärimmäisen laadukashan tämä on, mutta maut ei tässä kohtaa osuneet omalle kohdalle. Arvio tähtiin nämä omat maku-hajatelmat ei vaikuta, vaan tähdet määräytyvät itse oluen osa-alueiden laadun mukaan.

Post author: Zaa Z
Zaa Z
@ Belgiuminabox.com
6 years ago
Pannepot Reserva 2012, Belgium
4.4
Pullotettu 15.12.15 ja maisteltu 31.10.18. Toinen avattu pullo oli viime viikolla viallinen, joten oli pakko avata tämä toinen ja katsoa, ettei oo viemäritavaraa viemässä tilaa viinikaapissa. Sormen paksuinen kuohkea vaalean beige vaahto. Aika tumma ja valoa vasten pinnalta ruskehtava samea belgian dark strong ale. Tuoksu on runsaahkon puisen tamminen, happamahkon punaviininen, tumman kuivahkon suklainen, pehmeän tummahkon kinuskisen toffeinen ja kepeän tumman karamellisen krokanttinen, tumman makean luumuisen kuivahedelmäinen, kepeän pähkinäinen ja tummahkon leipäinen. Tuhti (kevyen alkoholihuuruinen) mieluisa tuoksu. Maku on runsaan happaman marjaisan punaviininen, tumman siirappireunaisen maustelimppuinen ja kevyen yrttinen, kuivaavan tumman makean suklainen ja kepeän kuivan kaakaoinen sekä kepeän kuivan paahteinen, tammitynnyrinen, makeahkon tumman kuivatun luumuinen ja kevyen rusinainen sekä tumman paahdetun leipäisen maltainen. Maussa ei alkoholia ollenkaan. Jälkimaku on kepeän happaman punaviinisen marjainen ja kepeän tumman (hieman tumman siirappisen) leipäisen maltainen. Suutuntuma on kirpsakan runsaahkon hiilihappoinen keskitäyteläisellä pehmeällä rungolla. ---------- Vaikka korkin avatessa alkoi vaahto hiljalleen nousta pullon suuta kohti, niin on priimaa tämä ja voi kun onkin hyvää. 😋 Vaikka lähemmäs 3v on jo pullotuksesta, niin tuoksun alkoholi olisi saattanut vaimeta parin vuoden aikana vielä, mut nyt piti tämä testata. Paljon tummia happamia ja makeahkoja makuja kuten yllä kuvailtu. Tasapainoa löytyy, niin tuoksusta kuin maustakin. Todella hyvä ja harmittaa (lue vitut...), kun viime viikon pullo oli viallinen, kun piti se vielä jakaa kahden hyvän tuttavan kesken. No pääsin itse tämän silti nyt maistelemaan ja oli todella hyvä.